Wieprzowina kubańska z ananasem
Kubańska wieprzowina z ananasem to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 341 kalorii, 32G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jeśli masz cebulę, płatki chile, wapno kliny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki Ananasowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Slow Cooker Cuban Pulled Pork Tacos z salsą ananasową, Kubańskie paszteciki z czarnej fasoli z ryżem ananasowym, oraz Kubańska Sałatka z awokado, rukoli i ananasa (Ensalada de Aguacate, Berro, y Pina) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 1 szklance miary szklanki, ubij sok ananasowy, sos sojowy, brązowy cukier, olej, imbir, ziele angielskie, płatki chile i suchą musztardę, aby wymieszać. Przyciąć tłuszcz na kotletach wieprzowych do 1/4 cala; opłukać wieprzowinę i osuszyć.
Umieścić kotlety w 1-galon zip-lock plastikowej torbie i dodać wszystko, ale 1/4 mieszanki soku szklanki. Uszczelnij torbę i obróć się do płaszcza.
Odstawić, obracając torebkę od czasu do czasu, co najmniej 20 minut lub schłodzić do 1 dnia (patrz UWAGI).
W międzyczasie pokrój ananasa w plasterki o grubości 1/2 cala. Cebulę obrać i pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala, odrzucając końce.
Umieścić zarówno w naczyniu obficie i skropić równomiernie pozostałą mieszaniną soku.
Odstawić około 20 minut, obracając plastry raz.
Ułóż kotlety (Odrzuć marynatę), ananas i cebulę na naoliwionym grillu na solidnym łóżku gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywkę na grillu gazowym. Gotować, obracając raz, aż ananas i cebula są rumiane, 5 do 6 minut w sumie, i wieprzowina jest rumiane na zewnątrz i nie różowy w środku (wyciąć do testu), 5 do 7 minut w sumie.
Przelać kotlety na talerze.
Dekoruj grillowanym ananasem i cebulą.
Posypać miętą; podać kliny limonki do wyciśnięcia na wieprzowinie.
Parowanie wina: Wytrawny Riesling. Wypróbuj trefethen 2003 (Oak Knoll District Of Napa Valley; 18 USD), z nutami cytrusowymi, jabłkowymi i ziołowymi.