Wieprzowina i kurczak Adobo

Wieprzowina i kurczak Adobo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wieprzowiny i kurczaka Adobo. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 64G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. Ten przepis służy 4. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 26 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sos sojowy, pieprz, piersi z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 godzin. Z łyżeczką wynik 83% to danie jest super. Spróbuj Kurczak i wieprzowina Adobo, Wieprzowina (lub kurczak) Adobo, oraz Kurczak i wieprzowina Adobo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprawić wieprzowinę i kurczaka solą i pieprzem i umieścić w garnku. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i rozdartym liściem laurowym i zalać octem (i sosem sojowym, jeśli jest używany). Przykryć i marynować w lodówce przez 8 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sos SojowySos Sojowy
Liście LauroweLiście Laurowe
Cały KurczakCały Kurczak
OcetOcet
CzosnekCzosnek
StadoStado
WieprzowinaWieprzowina
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Zagotować mięso i płyn marynujący. Zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 1 1/2 godziny, lub do mięsa jest przetargu widłowego. W razie potrzeby dodaj niewielką ilość wody, aby zapobiec wysychaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MięsoMięso
3
Odcedzić płyn z mięsa. Powrót do garnka zapasów i doprowadzić do duszenia. Na patelni, gotować i wymieszać mięso w 1 łyżkę oleju na średnim ogniu do brązowego ze wszystkich stron, dodając pozostałe 2 ząbki zmiażdżonego czosnku w ciągu ostatnich 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
StadoStado
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
PatelniaPatelnia
4
Dodaj mięso do płynu do gotowania i kontynuuj gotowanie, aż lekko zgęstnieje.
5
Podawać na gorąco.

Wyposażenie

TrudnośćEkspert
Gotowe W10 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn