Wieprzowina duszona w czerni - - - Brasato di Maiale Nero
Duszona wieprzowina w czerni - - - Brasato di maiale Nero może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.66 za porcję. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 54g białka, oraz 20 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz pieprz, schab, płaskie liście pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 5 minut. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczeń wieprzowa duszona z mlekiem i świeżymi ziołami (Maiale al Latte ), Brasato al Barolo (wołowina duszona w winie), oraz Brasato al vino rosso (wołowina duszona w czerwonym winie) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprawić wieprzowinę solą, wcierając ją w mięso, a liście szałwii ułożyć wokół schabu, zabezpieczyć pod sznurkiem. Odstawić na 30 minut.
Zmielić razem pancettę, czosnek i pietruszkę, tworząc jednorodną, gładką mieszaninę. W dużej, żeliwnej zapiekance lub holenderskim piekarniku podgrzej oliwę z oliwek i dodaj pastę wieprzową, gotując, aż stopi się w oleju.
Umieść wieprzowinę na patelni i brązową ze wszystkich stron, aby powstała jednolita skorupa.
Dodaj 1 szklankę czerwonego wina i zmniejsz o 3/
Dodaj pozostałą filiżankę wina i pomidory, przykryć i doprowadzić do niskiego duszenia. Gotować przez 2 godziny, aż mięso będzie miękkie widelcem.
Wyjmij mięso z zapiekanki, pozostaw na 15 minut, usuń Sznurek i liście szałwii.
Podawać w plastrach o grubości 1/3 cala.