Wiśniowo-czekoladowy Bûche de Noël

Wiśniowo-czekoladowy Bûche de Noël
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj wiśniowo-czekoladowego Bûche de Noël. Ten bezglutenowy przepis służy 1 i kosztuje $10.95 za porcję. Jedna porcja zawiera 3283 kalorie, 63g białka, oraz 180 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, cukier cukierniczy, białka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wiśniowo-czekoladowy Bûche de Noël, Czekolada Buche de Noel, oraz Chocolate bûche de Noël.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do linii 9-by-13-calowy obramowane blachy do pieczenia z pergaminem. W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę, ubij żółtka z 6 łyżkami cukru z dużą prędkością, aż mieszanina będzie blada i puszysta, i pozostawia szlak wstążki, gdy trzepaczka zostanie podniesiona, 3 minuty; przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Dokładnie umyć i osuszyć miskę miksera i ubijać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać białka i sól do miski i ubijać z umiarkowanie dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałe 6 łyżek cukru i kontynuować ubijanie, aż białka będą sztywne i błyszczące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Za pomocą gumowej szpatułki wymieszaj jedną czwartą ubitych białek do mieszaniny żółtkowej, a następnie złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną smugi. Pracując w 2 partiach, przesiać kakao na ciasto i złożyć delikatnie, aż do pełnego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
5
Rozłóż ciasto na przygotowanej blasze do pieczenia w równej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6
Piec przez 18 do 20 minut, aż ciasto będzie sprężyste i suche; obracać patelnię w połowie pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Przenieś do stojaka i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
8
W małym rondlu połącz wodę z cukrem i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do umiarkowanego i gotuj na wolnym ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
9
Wyjąć z ognia i wymieszać w kirsch.
Składniki, których będziesz potrzebować
KirschKirsch
10
W małej, bezpiecznej w kuchence mikrofalowej misce, posypać żelatynę wodą i odstawić, aż zmięknie. W małym rondlu, połączyć mleko z wanilii i nasion i doprowadzić do dusić na umiarkowanie wysokim ogniu. W międzyczasie, w średniej misce, ubić żółtka z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Gdy mleko dojdzie do gotowania na wolnym ogniu, Odrzuć ziarno wanilii. Powoli ubijaj mleko w mieszaninie żółtkowej, aż do całkowitego wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
12
Przenieść mieszaninę do rondla i gotować na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając, aż krem jest wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki, około 1 do 2 minut. Przecedzić krem do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Roztopić żelatynę w kuchence mikrofalowej przez 15 sekund; wymieszać z kremem i ostudzić. W międzyczasie ubijaj śmietanę, aż będzie jędrna. 1/4 bitej śmietany wymieszać z kremem, aż do włączenia, a następnie złożyć pozostałą bitą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
14
Uruchom końcówkę noża wokół krawędzi ciasta. Przykryć czystą blachą pergaminu i drugą blachą do pieczenia i odwrócić ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
15
Usuń pierwszą blachę do pieczenia i odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
16
Posmaruj równomiernie syrop kirsch na cieście, aby go namoczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KirschKirsch
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
17
Za pomocą szpatułki przesuniętej równomiernie rozprowadzić nadzienie na cieście. Wiśnie rozsypać na nadzieniu. Użyj pergaminu, aby ostrożnie zwinąć ciasto, aby utworzyć 13-calowy dziennik ze szwem na dole. Złóż pergamin nad logiem, aby końce się spotkały. Za pomocą linijki wyciśnij ciasto na pergaminie, aby dokręcić rolkę. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
18
Tuż przed podaniem ubij śmietanę z cukrem cukierniczym do uzyskania jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
19
Ciasto przełożyć na półmisek i posmarować bitą śmietaną. Przesiać proszek kakaowy na wierzchu. Pokroić i podać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia56
Magazyn