White Bean Chili
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj chili z białą fasolą. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 273 kalorie, 16G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.37 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odbierz masę harina, oregano, pieprz jalapeno i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis z blog.fatfreevegan.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest świetne. Spróbuj White Bean Chili, White Bean Chili, oraz White Bean Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedzić fasolę i umieścić je w szybkowarze, crockpot, lub duży garnek chili.
Dodaj kilka szczypty sody oczyszczonej, aby przyspieszyć karmelizację.)
Dodaj cebulę do fasoli. Do gotowania pod ciśnieniem: zamknąć kuchenkę i doprowadzić do wysokiego ciśnienia. Zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut pod wysokim ciśnieniem.
Usuń z ciepła i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie. Sprawdź, czy fasola jest miękka, a jeśli nie, wróć do wysokiego ciśnienia na kolejną minutę. Gdy fasola będzie miękka, dodaj sól i pomidory i smak przypraw. W razie potrzeby dodaj więcej kminku, pieprzu i chili w proszku. Dusić na małym ogniu przez co najmniej 20 minut. Tuż przed podaniem dodać masę harina; dobrze wymieszać i dusić przez co najmniej 5 minut, aby zagęścić. Dla crockpot: gotować, aż fasola są całkowicie miękkie, na wysokim przez co najmniej 6 godzin lub na niskim przez co najmniej 8 godzin (crockpots różnią się, więc dostosować czasy w razie potrzeby).
Dodaj sól i pomidory, sprawdź przyprawy i gotuj przez co najmniej godzinę.
Dodać masę i gotować kolejne 10 protokół. Do stovetop: przykryj i gotuj na małym ogniu, aż fasola będzie całkowicie miękka, około 1 1/2 godziny, dodając wodę w razie potrzeby.
Dodaj sól i pomidory, sprawdź przyprawy i gotuj przez co najmniej 20 minut. Tuż przed podaniem dodać masę harina, w razie potrzeby zagęścić; dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 5 minut. * Aby szybko moczyć ziarna w szybkowarze, przykryć dwoma centymetrami wody i doprowadzić do wysokiego ciśnienia. Gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 1 minutę, usuń z ognia i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie przed odsączeniem i użyciem fasoli. Aby szybko namoczyć bez szybkowaru, przykryć fasolę 2 cale wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez minutę. Przykryć i odstawić na 1 godzinę przed odsączeniem i użyciem fasoli.