West Indian Curry Kurczak

West Indian Curry Kurczak
West Indian Curry Chicken wymaga około 1 godzina od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 8 i kosztuje 1,76 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 506 kalorii, 36g białka, oraz 32G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać sos pieprzowy, ziemniaki, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. 375 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%. Podobne przepisy to West Indian Curry Krab i homary ciasta, West Indian Chicken Curry, oraz Boka Dushi (Holenderskie Zachodnioindyjskie Kebaby Z Kurczakiem).

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu. Gotować kurczaka, cebula, i czosnek, aż kurczak rumiane; o 5 protokół. Wymieszaj ziemniaki, sól i curry; dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć kurczaka w połowie. Przykryć i dusić do miękkości, 30 do 40 minut. Doprawić do smaku sosem z ostrej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
Curry W ProszkuCurry W Proszku
ZiemniakZiemniak
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek

Wyposażenie

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Magazyn