West African Peanut-Kurczak Gulasz
West African Peanut-Chicken gulasz może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 5. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 354 kalorie, 29g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz kiełbasę kiełbasę, piersi kurczaka, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj West African Peanut Stew, Zachodnioafrykański Gulasz Warzywny I Orzechowy, oraz West African Chicken gulasz-prawo z dobrze karmione 2 dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić kurczaka w paski, około 2x1 / 4 cala. W rondlu 3-do 4-ćwiartkowym wymieszać przyprawę z kurczaka i kurczaka (z mieszanki jambalaya), aż kurczak zostanie równomiernie pokryty; wymieszać z olejem. (Aby uzyskać najlepsze wyniki, użyj rondla z nonstick finish.)
Gotować kurczaka odkryte na średnim ogniu około 8 protokół, obracając kurczaka po 5 minut, aż ciemnobrązowy z obu stron. Wymieszać w gorącej wodzie, wymieszać sos i niegotowany ryż (z mieszanki jambalaya), pomidory i kiełbasę.
Podgrzać do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu około 25 minut, mieszając raz, aż ryż będzie miękki.
Wymieszać z masłem orzechowym. Gotować około 2 minuty dłużej lub aż mieszanina zgęstnieje. Przykryć; odstawić około 5 minut lub do wchłonięcia większości cieczy.