West African Peanut-Kurczak Gulasz

West African Peanut-Kurczak Gulasz
West African Peanut-Chicken gulasz może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 5. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 354 kalorie, 29g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz kiełbasę kiełbasę, piersi kurczaka, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj West African Peanut Stew, Zachodnioafrykański Gulasz Warzywny I Orzechowy, oraz West African Chicken gulasz-prawo z dobrze karmione 2 dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić kurczaka w paski, około 2x1 / 4 cala. W rondlu 3-do 4-ćwiartkowym wymieszać przyprawę z kurczaka i kurczaka (z mieszanki jambalaya), aż kurczak zostanie równomiernie pokryty; wymieszać z olejem. (Aby uzyskać najlepsze wyniki, użyj rondla z nonstick finish.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do KurczakaPrzyprawa Do Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Gotować kurczaka odkryte na średnim ogniu około 8 protokół, obracając kurczaka po 5 minut, aż ciemnobrązowy z obu stron. Wymieszać w gorącej wodzie, wymieszać sos i niegotowany ryż (z mieszanki jambalaya), pomidory i kiełbasę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mix SosówMix Sosów
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
3
Podgrzać do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu około 25 minut, mieszając raz, aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4
Wymieszać z masłem orzechowym. Gotować około 2 minuty dłużej lub aż mieszanina zgęstnieje. Przykryć; odstawić około 5 minut lub do wchłonięcia większości cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)(np. Batonik Crunch)

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

Pinotage, Chenin Blanc i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Wina Fram Pinotage z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Fram Wina Pinotage
Fram Wina Pinotage
Intrygująca mieszanka dojrzałych czerwonych owoców, z aromatami kopru włoskiego i koperku na zewnętrznej krawędzi profilu smakowego. Podniebienie jest zapakowane w bardzo drobną i wyraźną taninę, która dodaje energii, aby zrównoważyć stężenie owoców.
TrudnośćŚredni
Gotowe W50 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia11
Magazyn