Wenezuelskie Empanadas

Wenezuelskie Empanadas
Wenezuelskie Empanadas mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 860 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 3,77 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 54 minuty. Mieszanka oregano, wstępnie gotowanej mąki kukurydzianej, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Turcja i puree ziemniaczane Empanadas-Empanadas De Pavo, Empanadas de Pipián (Empanadas wypełnione orzeszkami ziemnymi i ziemniakami), oraz Empanadas De Flor De Calabaza (kwiat squasha Empanadas) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu umieścić wołowinę, liście laurowe, 1 łyżkę soli i wody do przykrycia i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż mięso jest prawie rozpada, o 1 godzinę 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Mięso przełożyć do miski i roztrzepać widelcem; ostudzić. Zarezerwuj bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać cebulę, papryka, czosnek i szalotka; gotować, aż cebula jest przezroczysta, o 3 protokół. Wymieszać w szalotki, papryka, Sazon completa, oregano, kminek i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożony Groszek, Kukurydza, Cebula, Czerwona Papryka I Mieszanka Czarnej FasoliMrożony Groszek, Kukurydza, Cebula, Czerwona Papryka I Mieszanka Czarnej Fasoli
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodać wołowinę i 1 szklanka bulionu rezerwowego i gotować na średnim ogniu, aż gruby, o 10 protokół. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1
Wymieszać 3 1/2 szklanki gorącej wody, cukier, olej roślinny, masło i sól w średniej misce, aż masło się rozpuści. Mieszaj mąkę kukurydzianą i mąkę, aż powstanie miękkie ciasto, a następnie zagniataj na czystej powierzchni, aż ciasto się połączy. Uformuj na 12 kulek, używając około 1/2 szklanki ciasta na każdą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Pojedynczo posyp każdą kulkę ciasta wodą, umieść między dwoma kawałkami lekko naoliwionej folii o dużej wytrzymałości (przecięta zamykana torba działa dobrze) i zwiń w 7-calowe koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3
Usuń górną warstwę plastiku i umieść 2 do 3 łyżek nadzienia w środku ciasta. Użyj dolnej części
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
4
plastik, aby złożyć ciasto na pół nad nadzieniem i nacisnąć, aby uszczelnić. Przyciąć do półksiężyca nożem lub docisnąć okrągłą krawędzią miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Wyjmij plastik i umieść empanadę na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Rozgrzać 1 cal oleju roślinnego na dużej patelni, aż termometr do głębokiego smażenia rejestruje 365 stopni F. smażyć empanadas partiami, aż złoty, o 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Przenieś do wyłożonej papierem ręcznikiem blachy do pieczenia; utrzymuj ciepło w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1
Połącz kolendrę, oliwę z oliwek, awokado, paprykę, scallion, ocet i czosnek w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać 1 łyżeczkę soli i 2 łyżeczki pieprzu i puree, aż będzie gładka. Rozrzedzić sos z maksymalnie 1/4 szklanki wody i służyć z empanadas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Zdjęcia Kate Mathis

Składniki

1( bakłażany)awokado, połówki, sadzone i obraneawokado, połówki, sadzone i obrane4słonina wieprzowasłonina wieprzowa2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekolendra (liście i łodygi)kolendra (liście i łodygi)8281 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewstępnie gotowana mąka kukurydziana (np. P. A. N. brand)wstępnie gotowana mąka kukurydziana (np. P. A. N. brand)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek rozgniecionyczosnek rozgnieciony2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony0zielona papryka, pokrojona w kostkęzielona papryka, pokrojona w kostkę0zielona papryka, posiekanazielona papryka, posiekana0warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony6trochę posiekanej cukiniiSól koszernaSól koszerna6trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę0warzywo (np. szpinak)suszone oreganosuszone oregano2warzywo (np. szpinak)uncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody6trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony pieprzŚwieżo zmielony pieprz680papryka habaneroostrze wołowe pieczone, pokrojone na 4 kawałki, przycięteostrze wołowe pieczone, pokrojone na 4 kawałki, przycięte1porcja startego parmezanu1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2warzywo (np. szpinak)sazon completa (hiszpańska mieszanka przypraw, spotykana w alejce przypraw)sazon completa (hiszpańska mieszanka przypraw, spotykana w alejce przypraw)1cebula, posiekanacebula, posiekana1szalotka pokrojona w kostkęszalotka pokrojona w kostkę3Spód: okruszki z herbatników graham1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone2Spód: okruszki z herbatników grahamolej roślinny, plus więcej do smarowania i smażeniaolej roślinny, plus więcej do smarowania i smażenia4warzywo (np. szpinak)ocet białyocet biały
TrudnośćEkspert
Gotowe W54 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn