Wegetariański sos do makaronu
Wegetariański sos do makaronu zajmuje około 2 godzin i 30 minut od początku do końca. Sos ten ma 121 kalorii , 5 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i wegetariański przepis na lakto ovo przeznaczony jest dla 14 osób i kosztuje 1,22 USD za porcję . 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka pomidorów, pomidorów, papryki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 76% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Wypróbuj wegetariański sos do makaronu , sos do makaronu Marinara firmy Kittencal (wegetariański) i sos Romesco – hiszpański sos z czerwonej papryki i orzechów laskowych (lub migdałów) – wegetariański, wegański i bezglutenowy, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku podsmaż cebulę i paprykę na oleju, aż będą miękkie.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodaj cukinię, dynię, pomidory, bakłażany i grzyby; gotować i mieszać przez 5 minut.
Wymieszaj pozostałe składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; Gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1,5–2 godziny lub do momentu, aż sos zgęstnieje.