Wegetariański klopsik z pieczarkami i suszonymi pomidorami
Wegetariański klopsik z pieczarkami i suszonymi pomidorami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 520 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.95 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, bułkę tartą, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Quiche ze szpinakiem z suszonymi pomidorami, Klopsiki z kurczaka z suszonymi pomidorami, oraz Pieczeń z indyka z suszonymi pomidorami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło 4 (8-uncja) ramekins i lekko płaszcz z bułką tartą.
Suszone pomidory namoczyć w wodzie do miękkości.
Pomidory wyjąć i grubo posiekać. W dużej misce, ubić razem jajka i moczyć wodę, i dodać bułkę tartą. Odstawić.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, dodaj oliwę z oliwek, a następnie cebulę. Gotować do brązowego, często mieszając, o 10 protokół.
Dodać czosnek, grzyby i suszone pomidory i gotować, aż płyn z grzybów odparuje, o 15 protokół. Wymieszać 1 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu.
Przełożyć warzywa do dużej miski do ostygnięcia.
Dodać mieszaninę bułki tartej i startego sera do warzyw i dobrze wymieszać rękami. Równomiernie rozprowadzić mieszaninę pomiędzy powleczone ramekiny.
Umieścić na blasze do pieczenia i piec przez 30 minut.
Niech ostygnie lekko, a następnie uruchomić nóż wokół krawędzi ramekins.
Wrzucić szpinak w gorącej patelni tylko do zwiędnięcia i podzielić między 4 talerze. Odwrócić klopsiki na szpinak.