Pieczone figi z gorgonzolą i Prosciutto di Parma
Pieczone figi z Gorgonzolanem i Prosciutto di Parman to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka fig, gorgonzoli, radicchio i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Prosciutto Owinięte Gorgonzola Nadziewane Figi, Prosciutto di Parma (Fagottini di Prosciutto di Parma), oraz Pizza z figami, Prosciutto, gorgonzolą, balsamiczną i rukolą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 260°.
Wytnij X w górnej części każdej fig, krojenie około cala głębokości. Wyciągnij cztery rogi i włóż kostkę sera do każdego rysunku. Owinąć kawałek prosciutto wokół każdej z fig, nakładając się na krawędzie.
Umieścić figi w dużym naczyniu do pieczenia.
Piecz, aż prosciutto jest chrupiące na brzegach i figi są rozgrzane przez, 10 do 12 minut.
Umieść liść radicchio na każdym talerzu sałatkowym, a na środku każdego liścia umieść figę
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;