Wegetariańska Zupa Zachodnioafrykańska

Wegetariańska Zupa Zachodnioafrykańska
Przepis wegetariańska zupa Zachodnioafrykańska jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników afrykańskiego jedzenia. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.33 za porcję. To danie główne ma 318 kalorii, 13g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz cebulę, ciecierzycę, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to West African Peanut Soup, West African Peanut Soup, oraz West African Peanut Soup.

Instrukcje

1
Umieść orzeszki ziemne w robocie kuchennym; proces do gładkiej (około 2 minut), skrobanie boki miski raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
3
Dodaj cebulę; smażyć 7 minut lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać masło orzechowe, ziemniaki, a następnie 6 składników (ziemniaki przez pomidory); doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, odkryte, 30 minut lub do ziemniaków jest miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I NiebieskimBarwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I Niebieskim
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
5
W razie potrzeby udekorować natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

Pinotage, Chenin Blanc i Riesling są doskonałym wyborem dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Możesz spróbować Radley & Finch The Profs Pinotage. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 11 dolarów za butelkę.
Radley & Finch The Profs Pinotage
Radley & Finch The Profs Pinotage
Wino wyrażające pluszową riperową stronę Pinotage ' u i wciąż odzwierciedlające bardzo subtelną taninę Starego Świata.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia50
Magazyn