Wegetariańskie Fajitas
Veggie Fajitas to meksykański przepis na 8 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 372 kalorie . Za 1,19 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 8 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Najlepiej sprawdza się jako danie główne, a jego przygotowanie zajmuje około 25 minut . Wystarczy mieszanka soli, marchewki, śmietany i kilku innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 53% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Fajitas z warzywami , Fajitas z kurczakiem i warzywami oraz Fajitas z kurczakiem i warzywami .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż warzywa, sól i pieprz na oleju przez 5-7 minut lub do momentu, aż będą chrupiące. Za pomocą łyżki cedzakowej umieść około 1/2 szklanki mieszanki warzywnej na środku każdej tortilli.
Posyp każdą 1/4 szklanki sera; złożyć po bokach. Posyp kwaśną śmietaną i salsą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Fajita w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Marcassin Marcassin Vineyard Pinot Noir. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 315 dolarów.
![Winnica Marcassin Marcassin Pinot Noir]()
Winnica Marcassin Marcassin Pinot Noir