Wegetariańskie Ciasto Marchewkowe
Wegetariańskie ciasto marchewkowe wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 647 kalorii, 11g białka, oraz 33g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Mieszanka proszku do pieczenia, sól, olej roślinny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Wegetariańskie Ciasto Marchewkowe, Ciasto Marchewkowe Z Sokiem Z Marchwi, oraz Ciasto marchewkowe ciasto z lukrem z ananasem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Masło 8 calowy springform patelni. W małej misce dodaj sok z cytryny do mleka. Wymieszać i odstawić 5 minut. Mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, goździki i sól przesiać i odstawić.
W dużej misce, olej śmietankowy, skórka pomarańczowa i brązowy cukier.
Dodaj kwaśne mleko i wanilię.
Dodać mieszaninę mąki i ubić, aż będzie gładka. Wymieszaj startą marchewkę i posiekane orzechy.
Wlać ciasto do 8-calowej formy sprężynowej lub innej głębokiej 8-calowej patelni.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę lub aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia.