Wegańskie okłady Falafel z Bezmlecznym sosem "jogurt"
Przepis Wegańskie okłady Falafel z Bezmlecznym sosem "jogurt" jest gotowy w około 30 minut i jest zdecydowanie spektakularny Wegetariańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis służy 5 i kosztuje $1.15 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 280 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, ząbek czosnku, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Falafel bezglutenowy z sosem jogurtowo-koperkowym, Falafel wegetariański i bezglutenowy z sosem jogurtowym koperkowym, oraz Płynny Gold-Dairy Free Caramel Sauce (Paleo, wegańskie & rafinowany bez cukru) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz hodowane mleko kokosowe, sok z cytryny, czosnek, pietruszka i sól w maszynce lub szybkim blenderze. Proces do gładkiej.Przygotuj jajko lniane, zalewając ciepłą wodą mączkę z nasion lnu i odstaw na 10 minut.
Połącz ciecierzycę, czosnek, bulgur, pietruszka, kolendra, cebula, przyprawy, sól, sok z cytryny i jajko lniane w maszynce. Proces 1-2 minuty lub do uzyskania gładkiej konsystencji. W porządku, jeśli nadal jest trochę gruba.Masę z ciecierzycy podzielić na 8-10 porcji i uformować w paszteciki.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, dodaj olej kokosowy i gotuj falafele przez 5 minut z każdej strony.
Skropić sosem jogurtowym w środku kawałka płaskiego chleba.
Warstwa sałaty, falafele, pomidory, ogórek, cebula i oliwki. Okłady najlepiej podawać z ciepłymi falafelkami.