Wegańskie kalafior "stek" z Quinoa

Wegańskie kalafior
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Wegańskie kalafior "stek" z Quinoan spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 457 kalorii, 13g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Go Dairy Free ma 13 fanów. Jeśli masz sól i pieprz, bulion warzywny, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej z pestek winogron, można podążać za tym daniem głównym z Truskawkowa Kruszonka jako deser. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest super. Spróbuj Vegan Buffalo Kalafior + Quinoa Tacos, Kalafior Stir fry z Quinoa, oraz Curry Kalafior Sałatka Quinoa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić olej bazyliowy, blanszować bazylia we wrzącej wodzie (1 minuta), a następnie wstrząsnąć lodowatą wodą; liście dobrze osuszyć. W blenderze przecier bazylia i olej z pestek winogron; przecedzić, aby pozbyć się dużych kawałków liści i ustawić aside.At największa część każdego głowicy kalafiora, wyciąć dwa 1-calowe grube plastry, lub " steki."Zarezerwuj Pozostałe cauliflower.In duża patelnia saute pokryta oliwą z oliwek, brązowy steki kalafior aż złoty kolor z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.Na średnim ogniu, saute quinoa w 1 łyżka oliwy z oliwek, aż orzechowy aromat zostanie osiągnięty. Zmniejsz ogień i dodaj 1 szklankę bulionu; gotuj na wolnym ogniu, aż będzie prawie suchy. Przykryć i odstawić na 15 minut. Puch widelcem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Makaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Olejek BazyliowyOlejek Bazyliowy
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Pozostały kalafior pokroić na małe różyczki i blanszować w osolonej wodzie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3
Odcedzić i rozłożyć różyczki na blasze do pieczenia i umieścić w piekarniku 300 stopni na około 15 minut, lub aż różyczki mają dried.In patelnia saute, delikatnie gotować szalotki, por, jabłko i czosnek na średnim ogniu do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać różyczki kalafiora i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różyczki KalafioroweRóżyczki Kalafiorowe
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
5
Zdjąć z ognia, umieścić w blenderze i puree. (Będziesz potrzebował tylko kilku łyżeczek do tego przepisu. Pozostałe puree można zamrozić lub przerzedzić z wywarem na zupę kalafiorową.) W dużej patelni saute pokrytej olejem, podsmaż cukinię, aż będzie lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa KalafiorowaZupa Kalafiorowa
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać gotowaną komosę ryżową i pozostały wywar warzywny. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Komosa Ryżowa GotowanaKomosa Ryżowa Gotowana
7
Dodać 2 łyżeczki puree z kalafiora do zagęszczenia, dodać tymianek i szczypiorek, skropić olejem bazyliowym.Na każdym z 4 talerzy, umieścić stek kalafior na łóżku z mieszanki quinoa-i-cukinia i skropić olej bazylii wokół talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Olejek BazyliowyOlejek Bazyliowy
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn