Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Wegańskie kalafior "stek" z Quinoan spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 457 kalorii, 13g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Go Dairy Free ma 13 fanów. Jeśli masz sól i pieprz, bulion warzywny, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej z pestek winogron, można podążać za tym daniem głównym z Truskawkowa Kruszonka jako deser. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest super. Spróbuj Vegan Buffalo Kalafior + Quinoa Tacos, Kalafior Stir fry z Quinoa, oraz Curry Kalafior Sałatka Quinoa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby zrobić olej bazyliowy, blanszować bazylia we wrzącej wodzie (1 minuta), a następnie wstrząsnąć lodowatą wodą; liście dobrze osuszyć. W blenderze przecier bazylia i olej z pestek winogron; przecedzić, aby pozbyć się dużych kawałków liści i ustawić aside.At największa część każdego głowicy kalafiora, wyciąć dwa 1-calowe grube plastry, lub " steki."Zarezerwuj Pozostałe cauliflower.In duża patelnia saute pokryta oliwą z oliwek, brązowy steki kalafior aż złoty kolor z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.Na średnim ogniu, saute quinoa w 1 łyżka oliwy z oliwek, aż orzechowy aromat zostanie osiągnięty. Zmniejsz ogień i dodaj 1 szklankę bulionu; gotuj na wolnym ogniu, aż będzie prawie suchy. Przykryć i odstawić na 15 minut. Puch widelcem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Makaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Olejek Bazyliowy
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Pozostały kalafior pokroić na małe różyczki i blanszować w osolonej wodzie do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3
Odcedzić i rozłożyć różyczki na blasze do pieczenia i umieścić w piekarniku 300 stopni na około 15 minut, lub aż różyczki mają dried.In patelnia saute, delikatnie gotować szalotki, por, jabłko i czosnek na średnim ogniu do miękkości.
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać różyczki kalafiora i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różyczki Kalafiorowe
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
5
Zdjąć z ognia, umieścić w blenderze i puree. (Będziesz potrzebował tylko kilku łyżeczek do tego przepisu. Pozostałe puree można zamrozić lub przerzedzić z wywarem na zupę kalafiorową.) W dużej patelni saute pokrytej olejem, podsmaż cukinię, aż będzie lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa Kalafiorowa
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać gotowaną komosę ryżową i pozostały wywar warzywny. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Komosa Ryżowa Gotowana
7
Dodać 2 łyżeczki puree z kalafiora do zagęszczenia, dodać tymianek i szczypiorek, skropić olejem bazyliowym.Na każdym z 4 talerzy, umieścić stek kalafior na łóżku z mieszanki quinoa-i-cukinia i skropić olej bazylii wokół talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Olejek Bazyliowy
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu