Wegańskie: chrupiące ziemniaki, cebula, i grzyby Rösti
Wegańskie: chrupiące ziemniaki, cebula, i grzyby Rösti może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 107 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odebrać russet ziemniaki, sól koszerna i pieprz, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wiele osób stworzyło ten przepis, a w 1941 r.powiedzieliby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chrupiące Wegańskie Wędzone Pieczarki "Boczek", Chrupiąca Zapiekanka cebulowo-fasolowo-grzybowa, oraz Wegański krem zupa grzybowa z chrupiącymi chipsami Shiitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż ziemniaki na dużej płycie kuchenki mikrofalowej i kuchenki mikrofalowej na dużym ogniu, aż gorące przez całą drogę i zmiękczone, ale nadal lekko chrupiące, o 5 protokół.
Tymczasem, ciepła 1 łyżka oleju w 10-calowy dobrze przyprawione żeliwo lub nonstick patelni na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodać cebulę i grzyby i gotować, mieszając i podrzucając od czasu do czasu, aż zmiękną i zaczynają brązowieć, o 8 protokół.
Dodać czosnek i tymianek i gotować, mieszając często, aż pachnące, o 30 sekund. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przenieść do małej miski i wytrzeć patelnię.
Podgrzać 2 łyżki oleju na patelni nad ciepłem medum, aż migotanie.
Dodaj połowę ziemniaków i wciśnij na dno patelni gumową szpatułką. Doprawić solą i pieprzem.
Mieszankę cebulowo-grzybową rozłożyć równomiernie na ziemniakach i ułożyć z pozostałymi ziemniakami. Naciśnij w dół do równomiernego kształtu dysku za pomocą gumowej szpatułki. Doprawić solą i pieprzem.
Gotować, wirowanie i potrząsanie patelni od czasu do czasu, aż głęboki złoty kolor i chrupiące na pierwszej stronie, o 7 protokół. Ostrożnie przesuń rösti na dużą płytę. Ustaw kolejną płytkę na nim do góry nogami, chwyć krawędzie i odwróć całość, aby rösti był teraz ugotowany-side-up.
Podgrzać pozostałe dwie łyżki oleju na patelni i wsunąć rösti z powrotem. Kontynuuj gotowanie, wirowanie i potrząsanie patelni od czasu do czasu, aż głęboki złoty kolor i chrupiące na drugiej stronie, o 7 minut dłużej. Przesuń rösti do deski do krojenia.
Podawać natychmiast z boku wegańskie aïoli.