Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur zupy, więc dać Wegańskie Chili spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 236 kalorii. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,03 zł za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pomidorów, cebuli, oleju słonecznikowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wegańskie Chili dla Chili Takedown NYC, Wegańskie Chili, oraz Wegańskie chili.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku lub dużym ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Dodaj cebulę, marchew, i jalapeño i sauté, mieszając często, aż cebula jest miękka i półprzezroczysta, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Cebula
3
Dodać czosnek i smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
4
Dodać bulgur, chili w proszku, i kminek i mieszać, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W Proszku
Bulgur
Kminek
5
Wymieszać w pomidory, sos pomidorowy, i fasola. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie miękka, o 1 godzinę. Doprawić solą do smaku.
Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Campo Viejo Cava Brut rosé. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.