Wegańska Zupa Marchewkowa
Wegańska zupa marchewkowa może być tylko zupą, której szukasz. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 150 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, czosnek, imbir, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zupa Marchewkowa {Wegańska, Bezglutenowa}, Wegańska Marchewkowa Imbirowa Zupa Kokosowa, oraz Schłodzona zupa marchewkowa ze Scape-pistacjowe Pesto {vegan}.
Instrukcje
Rozgrzać olej w garnku do zupy na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i gotuj mieszając często, aż cebula będzie przezroczysta.
Dodaj marchew i ziemniaki, i gotować tylko przez kilka minut, aby marchew pocić się niektóre z ich soków.
Do garnka wlać bulion warzywny, doprawić imbirem, curry, solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut, aż marchewka będzie miękka.
Zupa Puree w małych partiach za pomocą robota kuchennego lub blendera, lub jeśli masz blender zanurzeniowy, można to zrobić w garnku z zupą. W razie potrzeby podgrzej zupę i podawaj.