Vegan Quinoa-faszerowane grillowane cukinia jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 180 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukinię, liście pietruszki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wegańskie Naleśniki Z Cukinią Quinoa, Quinoa Wegańskie klopsiki z makaronem z cukinii, oraz Wegańska Cukinia Nadziewana dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić wodę i orzechy nerkowca w blenderze i odstawić, aż zmiękną, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Nerkowca
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj olej, czosnek, odmierzoną sól, kminek i cayenne i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz Cayenne
Czosnek
Kminek
Sól
Olej Do Smażenia
3
Przełożyć do średniego rondla.Przepłukać quinoa w sitku pod zimną wodą, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
4
Przenieść do rondla z mieszaniną nerkowca i wymieszać, aby połączyć.Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i nadal gotować, mieszając od czasu do czasu z drewnianą łyżką i upewniając się, aby zeskrobać dno i boki patelni, aż białe zewnętrzne obudowy na quinoa popped, odsłaniając przezroczyste małe koraliki, o 15 do 20 protokół. (Podczas gotowania quinoa, rozgrzać grill i przygotować cukinię.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Orzechy Nerkowca
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Patelnia Z Sosem
1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)
Patelnia
5
Zdjąć z ognia.
1
Podgrzać grill węglowy lub gazowy do średniej wysokości (około 375 ° F do 425 ° F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)
2
Każdą cukinię przeciąć na pół wzdłuż. Używając małej łyżki, wyjmij miąższ i wyrzuć go, pozostawiając około 1/4 cala nienaruszonego wokół zewnętrznej krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
3
Połówki cukinii umieścić na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
4
Połówki cukinii posmarować olejem, obficie przyprawić obie strony solą i pieprzem; odstawić na bok.Kiedy mieszanka quinoa jest gotowa, podziel ją równomiernie między połówki cukinii, rozprzestrzeniając ją na równą, płaską warstwę. Zamknąć połówki cukinii, dopasowując połówki, jeśli to możliwe, do kanapki nadzienie. Zabezpieczyć każdą cukinię z 4 wykałaczki, przekraczając 2 wykałaczki na każdym końcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cukinia
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
5
Na grillu umieścić nadziewaną cukinię. Zamknij grill i gotować, aż pojawią się znaki grill na dnie, o 6 protokół. Ostrożnie odwróć cukinię, Zamknij grill i gotuj, aż pojawią się ślady grilla na drugiej stronie, a nadzienie zostanie podgrzane, około 5 do 6 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)