Warzywa korzeniowe
Potrzebujesz bezglutenowego i wegetariańskiego hor d'oeuvre z dodatkiem lakto ovo? Warzywa korzeniowe mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Za 88 centów za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 143 kalorie. Ten przepis służy 18 osobom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut. Jeśli masz pod ręką pasternak, 4 ząbki czosnku, sól i kilka innych składników, dasz radę. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 52%. Wypróbuj pieczone warzywa korzeniowe, warzywa korzeniowe rozmarynu i pieczone warzywa korzeniowe, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku lub dużym czajniku zagotuj 6 szklanek wody.
Dodaj cebulę perłową; gotować przez 3 minuty.
Odcedzić i przelać zimną wodą; obierać.
Na dużej patelni wymieszaj cebulę, ziemniaki, rutabagę, pasternak i marchewkę.
Posypać tymiankiem, solą i pieprzem; wrzucić do płaszcza.
Przykryj i piecz w temperaturze 425° przez 30 minut. Odkryć; wymieszać z brukselką i czosnkiem.
Piec bez przykrycia przez 50-60 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie i zaczną się rumienić, od czasu do czasu mieszając.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Red Tail Ridge Estate Dry Riesling. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Wytrawny Riesling Red Tail Ridge Estate
Aromaty soku z limonki, cytryny Meyer, nektarynki i kandyzowanego imbiru. Łagodniejsze nuty mineralne z wanilią i gotowaną gruszką podążają za odrobiną gwiezdnego owocu. Na podniebieniu więcej limonki i owoców pestkowych, w połączeniu z suszonym ananasem, białą żurawiną i nutami brązowych przypraw. Kwasowość uderza w środkową część podniebienia, poprawiając wypełniającą usta konsystencję i przedłużając finisz białymi kwiatami i gujawą.