Warzywa i tofu Stir-Fry
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Warzywko i tofu Stir-Fry może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.77 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zapakowane w wodę tofu, ząbki czosnku, sos hoisin i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 49 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Low-Fodmap Veggie Stir Fry with wasabi-Ginger Sauce, Tofu Veggie Stir Fry, oraz Honey Ginger Tofu and Veggie Stir Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wytnij tofu wzdłuż na 4 równe kawałki; Wytnij każdy kawałek w poprzek na kwadraty 1/2 cala.
Umieść tofu na kilku warstwach ręczników papierowych; przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Odstawić 30 minut, naciskając od czasu do czasu.
Rozgrzać duży wok lub patelnię na dużym ogniu.
Dodaj 1 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego do patelni; zawirować do herbu.
Połączyć tofu, pieprz, i 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej w średniej misce; wrzucić do herbu.
Dodaj tofu na patelnię; stir-fry 8 protokół, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Wyjmij Tofu z patelni łyżką szczelinową; umieść w średniej misce.
Dodaj cebulę, czosnek i imbir na patelnię; smażyć 1 minutę.
Usuń z patelni; dodaj do tofu.
Dodaj pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj bok choy; Stir-fry 3 protokół.
Dodaj marchew; smażyć 2 minuty.
Dodać groszek śnieżny; smażyć 1 minutę.
Dodaj Shaoxing; gotować 30 sekund, stale mieszając. Mieszać w mieszaninie tofu.
Połącz pozostałe 1 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej, bulion i pozostałe składniki w małej misce, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszankę bulionu na patelnię; gotować, aż lekko zgęstnieje (około 1 minuty).