Warzywa faszerowane bakłażanem i bulgurem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj warzyw nadziewanych bakłażanem i bulgurem. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jeśli masz cukinię, bulgur, pietruszka z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bakłażan Bulgur Pilaf, Przyprawiony bakłażan z sałatką Bulgur, oraz Sałatka z bakłażana, soczewicy i Bulgura.
Instrukcje
Patelnia ciepła na umiarkowanym ogniu do gorąca, następnie gotować bakłażan, obracając od czasu do czasu szczypcami, aż poczerniały ze wszystkich stron i przetargu, 35 do 45 protokół.
Przełożyć na deskę do krojenia. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, obrać bakłażana, a następnie pokroić miąższ na kawałki 1/2 cala.
Podczas gdy bakłażan gotuje, pomidory rdzeń i odciąć górę 1/2 cala od każdego.
Topy pokroić w 1/4-calową kostkę i odstawić. Wyłuskać wnętrzności pomidorów nożem do kulek melona lub łyżką do sitka o średniej oczce ustawionego nad miską, pozostawiając skorupki nienaruszone. Wymuś miąższ i sok przez sito, odrzucając nasiona.
Dodać wystarczającą ilość wody do soku do całkowitej 2 szklanki i odstawić.
Skorupki pomidorów posypać 1/4 łyżeczki soli, następnie odwrócić na stojaku ustawionym w płytkiej patelni do pieczenia i odcedzić 20 minut.
Miąższ miąższu z cukinii połówki do miski za pomocą noża do melona lub łyżki, pozostawiając muszle o grubości 1/4 cala. Grubo posiekać mięso i odstawić.
Ugotować posiekaną cukinię i cebulę w 1/4 szklanki oleju w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i zaczną brązowieć, 5 do 7 protokół.
Dodaj kaszę bulgur, cukier, ziele angielskie, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i gotuj, mieszając, aż kasza bulgur będzie pokryta, około 1 minuty.
Dodać mieszaninę soku, pokrojone w kostkę pomidory i porzeczki i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia i przykryć patelnię, a następnie odstawić, aż ciecz zostanie wchłonięta i bulgur jest miękka, około 10 minut.
Podczas gdy bulgur stoi, umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°.
Ułóż skorupki pomidorów i cukinii, pokrój boki w górę, w naoliwionej 15-na 10-calowej płytkiej patelni do pieczenia.
Wnętrze muszli posmarować olejem i posypać 1/4 łyżeczki pieprzu (łącznie), następnie posypać cukinię tylko 1/4 łyżeczki soli. Włożyć połówki papryki do naoliwionej 13 - na 9-calowej patelni do pieczenia, następnie umyć wnętrze olejem i posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Wymieszać kawałki bakłażana, 2 łyżki natki pietruszki, sól i pieprz do smaku do mieszanki bulgur. Łyżka farszu do łusek warzyw, następnie skropić farszem pozostałe 2 łyżki oleju i przykryć Patelnie luźno folią.
Piec, przełączając pozycję patelni w połowie pieczenia, aż skorupy warzyw będą po prostu miękkie, ale nie rozpadną się, 20 do 30 minut dla pomidorów i cukinii i 30 do 40 minut dla papryki. Schłodzić warzywa do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Posypać pozostałymi 2 łyżkami natki pietruszki tuż przed podaniem.
* Nadziewane warzywa można piec 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem (zajmie to około 1 godziny).* Bakłażan może być pieczony 4 do 6 cali od ciepła w rozgrzanym brojlerze, obracając od czasu do czasu, aż się zapada, 15 do 20 minut.