Warzywa a la Grecque

Warzywa a la Grecque
Warzywa a la Grecque mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,19 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 22g tłuszczu i w sumie 236 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś olej z pestek winogron, pieczarki, różyczki kalafiora i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i wegańskie dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 73%. Podobne przepisy obejmują Smażona barwena z warzywami à la Grecque i pilawem basmati, Grzyby à la Grecque, oraz Koper włoski à la Grecque.

Instrukcje

1
W dużej misce ze stali nierdzewnej wymieszaj olej z pestek winogron oraz wszystkie warzywa i oliwki razem. W szklanej misce wymieszaj sok z cytryny, lekką oliwę z oliwek, płatki chili, estragon, ocet z wina ryżowego oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Jasna Oliwa Z OliwekJasna Oliwa Z Oliwek
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połącz dressing z warzywami i wstaw do lodówki na 4 godziny, aby smaki się stopiły. Gotowe do podania przełóż warzywa do miski i udekoruj szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Uwaga kucharza: blanszowanie to forma gotowania, w której wrzucamy surowe warzywa do wrzącej osolonej wody na 3 do 5 minut, a następnie natychmiast przenosimy do miski z lodowatą wodą. Po "szokowaniu" lodowatą wodą natychmiast zatrzymuje proces gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn