Warstwowe ciasteczka z karmelem z białej czekolady i kakaową stalówką Gelato

Warstwowe ciasteczka z karmelem z białej czekolady i kakaową stalówką Gelato
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc wypróbuj warstwowe ciasteczka z karmelem z białej czekolady i kakao. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 431 kalorii. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz żelatynę, słodko-gorzką czekoladę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co jest raczej złe. Spróbuj Warstwowe ciasteczka z karmelem z białej czekolady i kakaową stalówką Gelato, Czekoladowe Karmelowe Ciasteczka Kakaowe, oraz Karmelowe Brownie Z Ciemnej Czekolady dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Lekko masło bakingsheet. Wymieszać cukier i 1/4 szklanki wody w largenonstick patelni na średnim ogniu untilsugar rozpuszcza. Zwiększ ciepło i gotuj, aż syrop cukrowy będzie jasnozłoty, okazjonalnie przesuwając boki patelni szczotką wetpastry, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać pecans i mieszać, aż syrop pokryje pekan, o 1 minutę. Natychmiast wlać orzechy pekan na przygotowaną blachę do pieczenia; rozprowadzić w jednej warstwie za pomocą żaroodpornej szpatułki.Całkowicie fajne. Grubo posiekać nuts.DO naprzód: może być wykonany 2 dni do przodu.Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
SyropSyrop
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia 8x8x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia z folią. Folia maślana.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz 1/2 szklanki masła i słodko-gorzkiej czekolady w ciężkim średnim puree. Wymieszać średnio-niskie heatuntil stopione i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
3
Zdjąć z rozgrzanego; lekko ostudzić.
4
Kakao w proszku,mąkę i sól ubić w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Whisksugar, jajka i wanilia w średniej mieszance bowlto.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
JajkoJajko
6
Wlać mieszaninę masła do sugarmixture; ubijać do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Dodać mieszankę kokosową; ubijać do wymieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Transferbrownie ciasto do przygotowanego bakingpan; gładki wierzch (warstwa będzie cienka).
9
Piec brownie, aż tester włożony do środka wychodzi z wilgotnymi okruchami, 18 do 20 minut. Pozwól brownieto lekko ostudzić, a następnie delikatnie dociśnij brzegi, aby utworzyć płaską, równą warstwę. Chłodno w patelni na stelażu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Łyżka1 łyżka wody do małej miseczki; posypać żelatyną i wymieszać, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić żelatynę standuntil zmiękcza, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
3
W międzyczasie połącz pozostałość2 łyżki wody, cukru i szczypty soli w ciężkim małym rondlu. Wymieszaj ciepło overmedium, aż cukier się rozpuści. Wzrostgrzać i gotować, aż syrop będzie głęboki bursztyn, od czasu do czasu wirowanie patelni i szczotkowanie boków mokrą szczotką do ciasta, około 8 minut. Powoli dodawać śmietanę (mieszanka będziebubble energicznie). Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.Wymieszać, aby rozpuścić wszelkie kawałki karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe BitkiKarmelowe Bitki
KremKrem
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć z ciepła; ostudzić 5 minut.
5
Dodaj żelatinmixture; mieszać aż żelatyna rozpuszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
6
Dodaj białą czekoladę; ubijaj do rozpuszczenia i miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Ubij na maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Wlać karmel na chłodne brownie; rozprowadzić równomiernie do covercompetely. Chill uncovered until caramelfirms lekko, co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
Przynieś śmietanę na wolnym ogniu wmall rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj czekoladę; ubijaj do rozpuszczenia i wygładzenia.Ostudzić, aż mieszanina jest lekko zagęszczonale nadal wylewać, około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Pourganache na szczycie karmelu na brownie; spread just to edges.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
5
Pokrojone cukierki posypać równomiernie. Chill uncovereduntil ganache jest wystarczająco mocny do cięcia, około 4 godzin. DO AHEAD: może być wykonany2 dni do przodu. Przykryć i schłodzić.
6
Używając folii jako pomocy, podnieś brownie z patelni; umieść na powierzchni roboczej. Fold boki folii w dół.Używając ostrego noża, przycinaj około 1/4 cala Burnie ze wszystkich stron.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
7
Pokroić brownie na 83 1/2 cala długości, 13/4 cala szerokości pasków.
8
Place1 brownie bar i miarka kakao NibGelato na każdym z 8 talerzy i służyć.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn