Warkocz Kardamonowy Z Cukrem
Warkocz kardamonowy z cukrem jest Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 116 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonego kardamonu, cukru, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Warkocz Z Orzechami Karmelowymi, Warkocz Kardamonowy, oraz Bez Zagniatania Warkocz Kardamonowy Szwedzki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w ciężkim rondlu na małym ogniu. Gotować 5 minut lub do rozpuszczenia cukru i termometr rejestruje 115, często mieszając.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć 2 1/2 szklanki mąki i drożdży w dużej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę mleka i jaj; beat z ciężkich miksera stoisko przy niskiej prędkości 30 sekund lub tylko do mieszania. Zwiększ mikser do średniej prędkości; pokonać 2 do 3 minut. Stopniowo dodawać 2 szklanki mąki; pokonać z małą prędkością, aż mieszanina tworzy piłkę.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Podziel ciasto na 3 równe porcje, kształtując każdą W 20-calową linę. Szczypta kończy się razem na jednym końcu, aby uszczelnić. Liny plecione na lekko posypanej mąką powierzchni; szczypta luźne końce do uszczelnienia.
Umieść warkocz na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. (Warkocz powinien mieć około 15 cali długości.) Przykryć i odstawić 30 minut lub do podwojenia wielkości.
Połączyć białko jaja i wodę; umyć wierzch bochenka.
1 łyżkę cukru gruboziarnistego posypać bochenkiem.
Piec w 375 przez 25 minut lub aż złoty i bochenek brzmi puste po naciśnięciu.
Wyjąć z piekarnika; ostudzić na stojaku z drutu.