Warkocz Kardamonowy Z Cukrem

Warkocz Kardamonowy Z Cukrem
Warkocz kardamonowy z cukrem jest Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 116 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonego kardamonu, cukru, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Warkocz Z Orzechami Karmelowymi, Warkocz Kardamonowy, oraz Bez Zagniatania Warkocz Kardamonowy Szwedzki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 6 składników w ciężkim rondlu na małym ogniu. Gotować 5 minut lub do rozpuszczenia cukru i termometr rejestruje 115, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć rondel z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
4
Połączyć 2 1/2 szklanki mąki i drożdży w dużej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodać mieszaninę mleka i jaj; beat z ciężkich miksera stoisko przy niskiej prędkości 30 sekund lub tylko do mieszania. Zwiększ mikser do średniej prędkości; pokonać 2 do 3 minut. Stopniowo dodawać 2 szklanki mąki; pokonać z małą prędkością, aż mieszanina tworzy piłkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
6
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Podziel ciasto na 3 równe porcje, kształtując każdą W 20-calową linę. Szczypta kończy się razem na jednym końcu, aby uszczelnić. Liny plecione na lekko posypanej mąką powierzchni; szczypta luźne końce do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
10
Umieść warkocz na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. (Warkocz powinien mieć około 15 cali długości.) Przykryć i odstawić 30 minut lub do podwojenia wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Połączyć białko jaja i wodę; umyć wierzch bochenka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
WodaWoda
12
1 łyżkę cukru gruboziarnistego posypać bochenkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
CukierCukier
13
Piec w 375 przez 25 minut lub aż złoty i bochenek brzmi puste po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Wyjąć z piekarnika; ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia1
Magazyn