Waniliowy Kurczak Balsamiczny
Waniliowy kurczak balsamiczny może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz udka z kurczaka, sól, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Waniliowe balsamiczne pieczone udka z kurczaka z sosem Cara Caran Orange # VanillaWeek, Lody waniliowe z brzoskwiniami w occie balsamicznym, oraz Waniliowa PANNA COTTA z truskawkami balsamicznymi.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w małym rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; wymieszać nasiona do mieszaniny bulionu, rezerwując fasolę do innego użycia. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 20 protokół). Wymieszać 1/4 łyżeczki soli.
Ułóż kurczaka w jednej warstwie na dnie patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Kurczaka posypać równomiernie pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Piec w temperaturze 450 przez 10 minut.
Połowę mieszanki bulionu szczotkować nad kurczakiem; piec 5 minut.
Zmiksować pozostałą mieszankę bulionu nad kurczakiem; piec 15 minut lub aż termometr zarejestruje 18
Dekoruj skórką pomarańczy, w razie potrzeby.