Waniliowe garnki de Crème z ciemną czekoladą i prażonymi migdałami

Waniliowe garnki de Crème z ciemną czekoladą i prażonymi migdałami
Waniliowe garnki de Crème z ciemną czekoladą i prażonymi migdałami to bezglutenowe przystawka. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 419 kalorii. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać prażone migdały marconan, śmietana, żółtka jaj, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciemna czekolada garnki de Crème, Easy ciemna czekolada garnki de Creme, oraz Gorzka czekolada mięta pieprzowa garnki de Creme dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz mleko i 1 szklankę śmietany w średnim garnku. Podziel ziarenka wanilii na pół wzdłuż, zeskrobuj nasiona i miąższ nożem do parkowania i dodaj do garnka wraz z pustymi strąkami. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Zdjąć z ognia, przykryć i niech zaparzać 30 minut.
3
Ubij żółtka i cukier z mocowaniem trzepaczki z dużą prędkością, aż mieszanina będzie gruba, jasnożółta i spadnie w wstążki, około 3 minut. Mleko i śmietanę zagotować, a następnie wlać do wylewanej miarki. Na małej prędkości, powoli skropić gorącą śmietanę do mieszaniny jaj, 1/4 szklanki na raz. Gdy połowa kremu zostanie włączona, resztę można dodać szybciej. Odcedzić mieszaninę i odstawić na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Aby twój krem był szczególnie jedwabisty, usuń wszystkie ślady białej piany z kremu (będzie to dość dużo, około 1 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
6
Wlać mieszaninę do sześciu małych (1/2 szklanki) filiżanek kawy lub ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Umieścić na patelni do pieczenia, a następnie wlać gorącą wodę do patelni, aby dojść do połowy Na Zewnątrz filiżanek. Przykryj patelnię folią i piecz około 30 minut, aż krem lekko skręci w środku. Używając solidnej płaskiej szpatułki, przenieś kremy do stojaka, aby całkowicie ostygły. Przykryć folią; schłodzić co najmniej 4 godziny i do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
8
Ustaw miskę na rondlu wypełnionym 1 w. wody (nie dotykając wody) i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
9
Dodaj czekoladę i masło kakaowe (jeśli używasz oleju, najpierw rozpuść czekoladę, a następnie wymieszaj z olejem). Praca z 1 pot de crme na raz, i utrzymanie czekolady ciepłe w podwójnym kotle, łyżka 1 do 2 łyżeczki. czekoladę na kremie (w zależności od wielkości kubka) i końcówkę kubka, tworząc cienką, równą warstwę czekolady. Nie dodawaj dodatkowej czekolady, nawet jeśli zostało jej trochę; warstwa będzie zbyt gruba. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Ubić pozostałą 1/3 szklanki śmietany. Do każdego garnka de crme doprawić bitą śmietaną i posypać migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
11
* Znajdź masło kakaowe, olej z pestek winogron i stubby, bogate migdały Marcona na rynku Whole Foods i innych dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały MarconaMigdały Marcona
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Papier RyżowyPapier Ryżowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn