Waniliowa Panna Cotta z dżemem gruszkowym
Przepis waniliowa Panna Cotta z dżemem gruszkowym jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 297 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka gruszek bartlett, mleko, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Wanilia Gruszka Malina Panna Cotta, Vanilla Panna Cotta, oraz Vanilla Panna Cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać gruszki i cukier. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin lub na noc.
W małej misce, posypać żelatyną na śmietanie.
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 1 minuty.
Tymczasem w średnim rondlu na umiarkowanym ogniu, ubij razem mleko i cukier. Zeskrobać nasiona z ziaren wanilii; dodać fasolę.
Podgrzać, ubijając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści, około 2 minut.
Zdjąć z ognia i ubić w mieszance śmietany. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach, odrzucając ziarenka wanilii, a następnie zmieszać z kadzi do 8 (4-uncji) ramekinów. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin lub na noc.
W dużym rondlu Średni na umiarkowanym ogniu, połączyć 1/2 szklanki wody i mieszaniny gruszki. Doprowadzić do duszenia, odkryte, i gotować, aż gruszki będą miękkie, o 20 protokół.
Przenieść mieszaninę do robota kuchennego i przecier do gładkiej.
Przenieść dżem do średniej miski, przykryć szczelnie, i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, o 1 godzinę. (Dżem będzie przechowywać, przykryty, w lodówce do 1 tygodnia.)
Uruchom cienki ostry nóż wokół wewnętrznej krawędzi każdego ramekin poluzować. Zanurzyć dno 1 ramekin w misce z bardzo ciepłej wody 6 sekund. Umieść talerz na ramekinie, a następnie odwróć panna cotta na talerz, delikatnie zdejmując ramekin. Powtórz, aby odsunąć Pozostałe Panny Cotta. Top każdy z 1/4 szklanki dżem gruszkowy i służyć.