Wakacyjny SOS Żurawinowo-Granatowy
Wakacyjny SOS żurawinowo-Granatowy to bezglutenowe i wegańskie SOS. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 432 kalorie. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz laski cynamonu, granat, mielone goździki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest dobre. Podobne przepisy to Sos Żurawinowy Granat, SOS Żurawinowo-Granatowy, oraz SOS żurawinowo-granatowy.
Instrukcje
W rondlu wymieszaj żurawinę, cukier, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową, zmielone goździki i laski cynamonu. Doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło do średniego i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, stale mieszając.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
Wymieszać nasiona granatu do mieszanki żurawiny i przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Przed podaniem wyjąć laski cynamonu.