Wakacyjne Żeberka Krótkie
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 187 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rzepę, olej canolan, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, Żeberka Krótkie, oraz BBQ krótkie żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej patelni na średnim ogniu, dodać olej.
Krótkie żeberka posypać solą i pieprzem. Gdy olej jest gorący, brązowe żeberka, partiami, aż będą rumiane ze wszystkich stron, 3 do 4 minut na stronę. Podczas gdy krótkie żeberka są brązowieje, umieścić warstwę kawałków marchwi i cebuli na dnie powolnej kuchence i posypać solą i pieprzem.
Umieść rumiane mięso na wierzchu.
Dodaj pozostałe marchew i cebulę wraz z pasternakiem i rzep. Związać rozmaryn i tymianek z łodyg pietruszki, i dodać je do garnka wraz z musztardy i Worcestershire.
Wlać na stout, a następnie dodać wystarczającą ilość wody, aby prawie pokryć zawartość. Przykryć i gotować na niskim poziomie, aż mięso będzie bardzo miękkie, 6 do 8 godzin.
Aby służyć, ostrożnie wyjmij mięso i warzywa z wolnej kuchenki. Odcedzić soki. Odcedzić tłuszcz i rezerwa 2 szklanki soków i 1 krótkie żeberko na okrągło 2 przepis duszona wołowina i zupa grzybowa w razie potrzeby.
Resztę żeberek podawać z pozostałym sokiem i udekorować posiekanymi liśćmi pietruszki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Zdobywca Złotego Medalu Albertina Merlot Lorilai ' s Reserve Wine z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine]()
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.