Wakacyjne biszkopty z żurawiną i pistacjami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj wakacyjne biszkopty z żurawiną i pistacjami. Ten przepis służy 42. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 98 kalorii. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz importowaną czekoladę, cukier, naturalne pistacje i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Wakacyjne biszkopty z żurawiną i pistacjami, Wakacyjne biszkopty z żurawiną i pistacjami, oraz Wakacyjne Biszkopty Z Żurawiną I Pistacjami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Linia 3 duże blachy do pieczenia z pergaminem. Pierwsze 3 składniki przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, beat masło i cukier w dużej misce dobrze wymieszać. Ubić w jajkach 1 na raz.
Wymieszać ze skórką cytrynową, wanilią i anyżkiem. Ubić w mieszaninie mąki tylko do wymieszania. Wymieszać z żurawiną i pistacjami (ciasto będzie lepkie). Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto zebrać razem, podzielić na pół.
Zwiń każdą połowę na 15-calowy dziennik (około 1 1/4 cala szerokości). Ostrożnie przenieść dzienniki do 1 przygotowanej blachy do pieczenia, odstępy 3 cale od siebie.
Piec dzienniki aż do prawie firmy w dotyku, ale nadal blady, o 28 protokół. Fajne dzienniki na blasze do pieczenia 10 minut. Utrzymuj temperaturę pieca.
Ostrożnie przenieść dzienniki jeszcze na pergaminie do deski do krojenia. Za pomocą ząbkowanego noża i delikatnego ruchu piłowania, pokrój kłody w poprzek na grube plastry o grubości 1/2 cala.
Na pozostałych 2 przygotowanych arkuszach umieścić plastry, 1 ścięty bok w dół.
Piec do jędrnego i bladego złota, około 9 minut z każdej strony.
Przenieś ciasteczka do stojaków i schłodzić.
Wyłożyć kolejną blachę do pieczenia woskowanym papierem. Białą czekoladę wymieszać w górnej części podwójnego kotła na ledwo gotującej się wodzie, aż będzie gładka.
Zdjąć z wody. 1 koniec każdego ciastka zanurz w roztopionej czekoladzie, w razie potrzeby przechylając patelnię; wytrząśnij nadmiar czekolady.
Umieść ciasteczka na przygotowanym arkuszu. Schłodzić, aż czekolada będzie jędrna, około 30 minut. (Można dokonać 5 dni wcześniej. Przechowywać szczelnie między arkuszami papieru woskowanego w temperaturze pokojowej.)