Włoski stek szwajcarski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania kuchni śródziemnomorskiej, więc wypróbuj włoski stek szwajcarski. To danie główne ma 258 kalorii , 31 g białka i 12 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 1,19 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Walentynki . Ten przepis podoba się 11 smakoszom i kucharzom. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Mieszanka cebuli, mąki, papryki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 65% . Podobne przepisy to Chłodzona szwajcarska owsianka , Grillowana kanapka z szynką i serem szwajcarskim oraz Panini z szynką i serem szwajcarskim z grzybami i jarmużem .
Instrukcje
Wsyp mąkę do dużej, zamykanej plastikowej torby.
Dodaj wołowinę, po kilka kawałków na raz, i potrząsaj, aby ją pokryć.
Wyjmij mięso z torebki i rozgnieć je, aby je spłaszczyć.
Na dużej patelni, na średnio-wysokim ogniu, zrumień stek z obu stron na maśle.
Dodaj pomidory, sól, bazylię i pieprz; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę lub do miękkości mięsa.
Dodaj zieloną paprykę i cebulę. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25–30 minut lub do momentu, aż warzywa zmiękną.
Posyp serem i gotuj przez kolejne 2 minuty lub do momentu, aż ser się roztopi.