Vegan Portobello Stroganoff
Wegańskie Portobello Stroganoff jest bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 265 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz wino, wegańskie nie-bulion wołowy, wegańskie krem, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Kurczak Portobello Stroganoff, Beef & Portobello Mushroom Stroganoff, oraz Portobello i szpinak Stroganoff - 6 punktów.
Instrukcje
Whisk wegańska śmietana, 1/2 szklanka wody, mielona cebula, mąka, wegańskie bulion, czosnek w proszku, bazylia, i czarny pieprz w misce. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Ubij czerwone wino, oliwę z oliwek, sos sojowy, ocet balsamiczny i czosnek w innej misce.
W naczyniu do pieczenia ułożyć czapki z grzybami ze skrzelami i na wierzch wlać mieszankę czerwonego wina. Marynować przez 20 minut, a następnie przykryć naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Pieczarki pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
Usuń folię, Odwróć grzyby i kontynuuj pieczenie do bardzo miękkiej, o 10 minut więcej. Odstawić do ostygnięcia; grzyby pokroić w kostkę.
Podgrzać rondel rozpylony sprayem do gotowania na średnim ogniu. Gotować i mieszać grzyby w sosie patelni, aż lekko rumiane, o 5 protokół; zmniejszyć ogień do niskiej.
Sos śmietanowy wymieszać z grzybami. Nadal gotować i mieszać, aż zgęstnieje, 1 do 2 protokół więcej. Jeśli sos stanie się zbyt gęsty, wymieszaj 1/4 szklanki wody.