Vaca Frita: Chrupiąca Wołowina
Vaca Frita: chrupiąca wołowina może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 240 kalorii, 25g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz liść laurowy, stek z boku, papryka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest dobre. Podobne przepisy to Vaca Frita: Chrupiąca Wołowina, Tortilla Burger Loco Vaca, oraz Frita Cubana.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz stek boczny z papryką, połową cebuli i liściem laurowym.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu przez 20 minut.
Przenieś stek z boku na powierzchnię roboczą i pozwól stekowi ostygnąć. Odcedzić bulion i zarezerwować do innego użytku. Mięso rozdrobnić i przenieść do miski.
Używając boku dużego noża, rozgnieść czosnek na pastę z 1/2 łyżeczki soli. Wymieszaj pastę z mięsem, sokiem z limonki, oliwą z oliwek i pokrojoną cebulą.
Odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut lub do 1 1/2 godziny.
Podgrzej dużą, płaską patelnię, aż będzie bardzo gorąca. Pracując partiami, rozłóż rozdrobnioną wołowinę na patelni cienką warstwą i dopraw solą i pieprzem. Gotować na dużym ogniu, obracając raz lub dwa razy, aż skwierczeć i chrupiące w miejscach, o 6 protokół na partię.
Przełożyć na talerz i podawać.