Uniwersalne Ciasto Do Pizzy

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj uniwersalnego ciasta na pizzę. Ten wegański przepis służy 1 i kosztuje 1,59 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 1567 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz drożdże, ciepłą wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest super. Spróbuj Domowe ciasto na pizzę Mellow Mushroom I Kopia Kot Mellowterranean Pizza, Ciasto Do Pizzy {Smażona Pizza Ze Szpinakiem I Grzybami}, oraz Pizza serowa z domowym ciastem do pizzy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce i odstawić 5 minut. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Dodać 1 szklankę mąki i soli do mieszaniny drożdży i dobrze wymieszać. Wymieszać 2 szklanki mąki, 1 szklanka na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 10 minut) i dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wgniecenie pozostaje, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Kształtuj ciasto zgodnie ze wskazówkami receptury.
Uwaga: aby zamrozić, pozwól raz wyrośnąć ciastu, uderz w dół i uformuj kulkę.
Umieść w wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym pokrytej sprayem do gotowania; wyciśnij całe powietrze i uszczelnij. Przechowywać w zamrażarce do 1 miesiąca. Aby rozmrozić, umieść ciasto w lodówce na 12 godzin lub na noc. Nożyczkami odetnij plastikową torbę.
Ułożyć ciasto na mące i uformować zgodnie ze wskazówkami receptury. Alternatywnie, do pizzy, można zrobić ciasto, rozwałkować, owinąć w folię i zamrozić. Aby upiec, wyjąć z zamrażarki; top i piec zgodnie z instrukcją receptury (nie ma potrzeby rozmrażania).