Ugotuj książkę: Vichyssoise
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj gotować książkę: vichyssoise spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pół na pół, szczypiorek, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: PBJ, Gotuj książkę: Gingersnaps, oraz Gotuj książkę: Vin d ' Orange.
Instrukcje
W rondlu 2-quart roztopić masło lub margarynę na średnim ogniu.
Dodać pory; gotować, mieszając, aż zmiękną, o 1 minutę.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj ziemniaki; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 25 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Połowę zupy umieścić w blenderze lub robocie kuchennym. Przykryć i puree, aż będzie gładka. Powtórz z pozostałą zupą.
Dodaj pół na pół i pieprz. Wyluzuj.
Podawać udekorowane świeżym szczypiorkiem.
Podawać na ciepło, podgrzewając w razie potrzeby po dodaniu pół na pół.
Odmiana wegańska: Pomiń pół na pół; zastąp niesłodzone mleko sojowe lub dodatkowy bulion.