Ugotuj książkę: Truskawkowe Risotto
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Gotować książkę: Truskawkowe Risotto może być niesamowite przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 765 kalorii. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 100 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Mieszanka masła, truskawek, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: szafranowe Risotto z pieczarkami, Ugotuj książkę: Risotto z pieczarkami, oliwkami i porami, oraz Ugotuj książkę: gazpacho Risotto z krewetkami czosnkowymi.
Instrukcje
Wlać wywar do garnka i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu.
Tymczasem połowę masła roztopić na innej patelni.
Dodać cebulę i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 5 protokół, lub aż zmięknie.
Dodać ryż i gotować, mieszając, aż wszystkie ziarna będą pokryte roztopionym masłem.
Dodaj wino i gotuj przez 5 minut, lub aż alkohol wyparuje.
Dodać do ryżu chochlę gorącego wywaru i gotować mieszając, aż do wchłonięcia. Dalej dodawać wywar, kadzi na raz i mieszając, aż każdy dodatek zostanie wchłonięty. Zajmie to 18-20 minut.
W międzyczasie odstawić kilka całych truskawek do dekoracji, a resztę rozgnieść w misce. Dziesięć minut przed zakończeniem czasu gotowania dodaj tłuczone truskawki do risotto. Gdy jest prawie gotowy, delikatnie wymieszaj śmietanę i doprawić solą i pieprzem.
Podawać udekorowane zarezerwowanymi całymi truskawkami.