Ugotuj książkę: tarta bananowa Tatin

Ugotuj książkę: tarta bananowa Tatin
Gotuj książkę: tarta bananowa Tatin może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 509 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, ciasto francuskie, pomarańcza i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ugotuj książkę: tarta gruszkowa Tatin z cytryną i anyżem, Ugotuj książkę: tarta Melasowa, oraz Ugotuj książkę: tarta ze szparagami i estragonem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Pokrój masło w kostkę i umieść na solidnej głębokiej patelni do pieczenia około 7 1/2 x 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
3
Umieść patelnię na małym ogniu, pozwól roztopić masło, dodaj cukier i stale mieszaj, aż do całkowitego połączenia. Nadal gotować przez około 5 minut, lub aż cukier się rozpuści, a mieszanina będzie złocista i karmelizowana. W międzyczasie obrać banany, pokroić wzdłuż i ułożyć na złotym karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z żurawinąCiasto Z żurawiną
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Zdjąć z ognia, następnie posypać cynamonem i drobno zetrzeć skórkę z połowy pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
5
Aby dodać ciasto: odkurz czystą powierzchnię roboczą i wałek do ciasta mąką. Zamiast układać ciasto na płasko i zwijać je, umieść je na boku i zwiń stamtąd, dzięki czemu uzyskasz lżejszą, wyraźniejszą konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
6
Rozwałkuj arkusz ciasta, aż uzyskasz kształt prostokąta o takim samym rozmiarze jak patelnia i grubości około 1/8 cala. Przykryj ciasto wałkiem do ciasta i ostrożnie połóż je na patelni do pieczenia, delikatnie chowając je wokół bananów, aby upewnić się, że są dobrze przykryte, bez przerw. Używając noża lub widelca, nakłuj ciasto kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z żurawinąCiasto Z żurawiną
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
7
Umieść tacę na górze nagrzanego piekarnika na 25 do 30 minut, aż będzie złoty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Aby służyć Tarta tatin: kiedy Tarta tatin jest gotowy należy włączyć go na raz lub skończy się przyklejając się do patelni. Aby to zrobić, przykryj rękę złożonym ręcznikiem kuchennym, ostrożnie przytrzymaj tacę z talerzem lub deską do serwowania na górze i delikatnie odwróć. Korzystając z końcówki noża, wyciągnij róg ciasta, aby sprawdzić, czy wszystko jest ugotowane pod spodem (jeśli nie, włóż je z powrotem do piekarnika na kolejne kilka minut), a następnie wyjmij całość z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Jeśli używasz crème fraiche lub bitej śmietany: włóż do miski, zetrzyj resztę skórki pomarańczowej i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Posypać kilka łyżek niesłodzonego rozdrobnionego kokosa na talerzu i szybko zwinąć w nim gałkę lodów, aż będą pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzony Rozdrobniony KokosNiesłodzony Rozdrobniony Kokos
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
2
Podawać Tarta tatin i jeść natychmiast!
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn