Ugotuj książkę: tarta bananowa Tatin

Ugotuj książkę: tarta bananowa Tatin
Gotuj książkę: tarta bananowa Tatin może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 509 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, ciasto francuskie, pomarańcza i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ugotuj książkę: tarta gruszkowa Tatin z cytryną i anyżem, Ugotuj książkę: tarta Melasowa, oraz Ugotuj książkę: tarta ze szparagami i estragonem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Pokrój masło w kostkę i umieść na solidnej głębokiej patelni do pieczenia około 7 1/2 x 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
3
Umieść patelnię na małym ogniu, pozwól roztopić masło, dodaj cukier i stale mieszaj, aż do całkowitego połączenia. Nadal gotować przez około 5 minut, lub aż cukier się rozpuści, a mieszanina będzie złocista i karmelizowana. W międzyczasie obrać banany, pokroić wzdłuż i ułożyć na złotym karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Zdjąć z ognia, następnie posypać cynamonem i drobno zetrzeć skórkę z połowy pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
5
Aby dodać ciasto: odkurz czystą powierzchnię roboczą i wałek do ciasta mąką. Zamiast układać ciasto na płasko i zwijać je, umieść je na boku i zwiń stamtąd, dzięki czemu uzyskasz lżejszą, wyraźniejszą konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
6
Rozwałkuj arkusz ciasta, aż uzyskasz kształt prostokąta o takim samym rozmiarze jak patelnia i grubości około 1/8 cala. Przykryj ciasto wałkiem do ciasta i ostrożnie połóż je na patelni do pieczenia, delikatnie chowając je wokół bananów, aby upewnić się, że są dobrze przykryte, bez przerw. Używając noża lub widelca, nakłuj ciasto kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
7
Umieść tacę na górze nagrzanego piekarnika na 25 do 30 minut, aż będzie złoty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Aby służyć Tarta tatin: kiedy Tarta tatin jest gotowy należy włączyć go na raz lub skończy się przyklejając się do patelni. Aby to zrobić, przykryj rękę złożonym ręcznikiem kuchennym, ostrożnie przytrzymaj tacę z talerzem lub deską do serwowania na górze i delikatnie odwróć. Korzystając z końcówki noża, wyciągnij róg ciasta, aby sprawdzić, czy wszystko jest ugotowane pod spodem (jeśli nie, włóż je z powrotem do piekarnika na kolejne kilka minut), a następnie wyjmij całość z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Jeśli używasz crème fraiche lub bitej śmietany: włóż do miski, zetrzyj resztę skórki pomarańczowej i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Posypać kilka łyżek niesłodzonego rozdrobnionego kokosa na talerzu i szybko zwinąć w nim gałkę lodów, aż będą pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzony Rozdrobniony KokosNiesłodzony Rozdrobniony Kokos
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
2
Podawać Tarta tatin i jeść natychmiast!
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn