Ugotuj książkę: Spaghetti pełnoziarniste z kapustą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotować książkę: Spaghetti pełnoziarniste z jarmużem. Jedna porcja zawiera 848 kalorii, 34g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,37 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz płatki chile, ząbki czosnku, oliwa z oliwek i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Spaghetti pełnoziarniste z pieczonym kurczakiem, posiekaną brukselką i parmezanem, Ugotuj książkę: pieczarki Garlickie i jarmuż, oraz Ugotuj książkę: Spaghetti alla Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń twarde łodygi z liści jarmużu. Odrzuć łodygi i grubo posiekaj zieleninę. Jarmuż opłukać i odsączyć. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i doprawić dużą ilością soli.
Dodaj spaghetti i gotować, aż al dente, przetargu, ale nadal firma.
Podczas gdy makaron gotuje, rozgrzać dużą, ciężką patelnię sauté na średnim ogniu.
Dodaj połowę oleju, cebula, płatki chile, i szczypta soli, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest miękka i lekko kolorowe, o 5 do 7 protokół. (Jeśli cebula zaczyna się palić, zmniejszyć ogień do średniego.)
Dodać jarmuż i gotować, mieszając i podrzucając, aż jarmuż zwiędnie i zmięknie, o 3 protokół.
Dodaj wodę do patelni, jeśli zielenie są suche, a jeśli zielenie są po wytrzymałej stronie, przykryj patelnię krótko, aby je parować.
Dodać czosnek, doprawić solą i gotować jeszcze 2 minuty. Uważaj, aby czosnek nie brązowieł.
Odcedzić makaron po ugotowaniu, zachowując część wody z makaronu.
Dodać makaron do patelni i wrzucić do połączenia. Poluzuj z odrobiną wody do gotowania w razie potrzeby i posmakuj soli.
Przełożyć makaron na ciepły talerz lub miski do serwowania, a na wierzch skropić cienkim strumieniem oliwy z oliwek.
Udekoruj wiórkami parmezanu lub sera Romano i podawaj natychmiast.