Ugotuj książkę: przyprawione otwory na pączki maślanki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy poranny posiłek, więc dać gotować książkę: przyprawione otwory pączków Maślanka spróbować. Ten przepis służy 60 i kosztuje 13 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 47 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cukier granulowany, olej z krokosza barwierskiego, jajko i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 29 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Pączki dyniowe z polewą z cukru pudru i przyprawionymi otworami na pączki z cukru, Ugotuj książkę: Prosciutto i Melon z przyprawioną oliwą z oliwek, oraz Ugotuj książkę: muffinki dyniowe z Pepitami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać olej do 3-lub 4-quart ciężkich rondel. Włóż cukierki lub termometr do natychmiastowego odczytu do oleju i podgrzej olej na średnim ogniu, aż zarejestruje się 191°. Wyłóż blachę do pieczenia z podwójną warstwą ręczników papierowych.
Umieść jedną szklankę cukru w małej misce lub plastikowej torbie i dodaj 2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej i 1/2 łyżeczki imbiru. Mieszać lub wstrząsać razem, aż dobrze wymieszać. Ustaw ten przyprawiony cukier na bok podczas robienia otworów na pączki.
Na średniej wielkości misce przesiać mąki, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, pozostałe 1/4 łyżeczki cynamonu i 1/4 łyżeczki imbiru.
Dodać pozostałe 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, i sól i wrzucić do mieszania.
Jajko ubić w dużej misce.
Dodać maślankę, roztopione masło, skórkę cytrynową i wanilię i ubić na gładką masę.
Dodać mieszaninę mąki w dwóch etapach, składając razem delikatnie gumową szpatułką, aż dokładnie wymieszać.
Używając 1-calowej okrągłej miarki do lodów, umieść 5 lub 6 miarek ciasta w gorącym oleju. Gotować przez 2 do 3 protokół, aż złoty kolor brązowy, turing raz.
Użyj skimmera lub łyżki szczelinowej, aby usunąć otwory na pączki z oleju i umieścić je na wyłożonej blasze do pieczenia.
Niech lekko ostygną, a następnie zwinąć je w przyprawionym cukrze. Jeśli przyprawiony cukier znajduje się w plastikowej torbie, wstrząśnij 2 lub 3 otwory na pączki na raz w przyprawionym cukrze, aby pokryć.
Umieść otwory na pączki z powrotem na blasze do pieczenia i lekko ostudzić. Powtórz z pozostałym ciasto.
Otwory pączków podawać ciepłe lub w temperaturze pokojowej.
Uwaga na zapisywanie pączki: chociaż otwory do pączków najlepiej jeść dzień są one wykonane, będą one przechowywać przez 3 dni. Przechowywać je na talerzu, szczelnie pokrytym folią aluminiową. Można je prać w piekarniku 177° przez 10 minut.