Ugotuj książkę: pieczona Czarna ryba z oliwkami i szałwią

Ugotuj książkę: pieczona Czarna ryba z oliwkami i szałwią jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 49g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 910 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.35 za porcję. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką filety z czarnej ryby, pieprz, sól koszerną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: smażone nadziewane oliwki, Ugotuj książkę: pieczeń żeberka wieprzowego z rozmarynem i szałwią, oraz Ugotuj książkę: Risotto z pieczarkami, oliwkami i porami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Skropić 1 łyżkę oleju na dno blachy do pieczenia. Ułóż filety rybne, od strony skóry w dół, na patelni. Rybę obficie doprawić solą i pieprzem. Rozerwij liście szałwii na małe kawałki i posyp rybę. Oliwki rozsypać na wierzchu i wokół ryby.
Skropić rybę pozostałymi 2 łyżkami oleju.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz, aż ryba będzie po prostu nieprzezroczysta. 8 do 10 minut. Na rybę wycisnąć sok z cytryny i polać filet pieprzem tureckim (Urfa) lub Aleppo. W razie potrzeby zakończyć lekką mżawką dobrego oleju.