Ugotuj książkę: mus z czerwonej papryki z grzankami czosnkowymi
Gotuj książkę: mus z czerwonej papryki z grzankami czosnkowymi to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 616 kalorii, 12g białka, oraz 29g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, sól morską i pieprz maldon, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Spróbuj Ugotuj książkę: czosnek i czarny pieprz kraby Soft-Shell, Gotuj książkę: najlepszy mus czekoladowy, oraz Ugotuj książkę: świeży Mus cytrynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pomidory umieścić na małej patelni i posypać płatkami agaru. Rozgrzać na małym ogniu, wirując pomidory wokół aż zaczną więdnąć i zwolnić niektóre z ich soków, a następnie mieszać w powoli topniejących płatków agaru. Pozwolić na
dusić delikatnie przez kolejne 3 do 4 minut.
Purée papryki piquillo, cayenne, seler sól, cukier, i ocet w blenderze, aż bardzo gładka.
Dodaj pomidory do blendera teraz (zeskrobując wszystkie resztki łopatką) i jeszcze raz krótko zmiksuj. teraz podaj tę mieszankę
przez drobny sitko do miski, naciskając na ciała stałe z tyłu małej chochli. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut, lub do początku ustawić.
Śmietanę ubić w innej misce, tylko do momentu uzyskania miękkich szczytów. Teraz przenieść trzepaczką do mieszaniny pieprzu i dać to krótkie ubijanie poluzować.
Ostrożnie złożyć krem do przecieru pieprzowego, aż dobrze połączone i bez żadnych białych smug. Dekantować w ramekiny, wygładzić na powierzchni i rozciągnąć kawałek folii na górze każdego z nich. umieścić w lodówce, aby ustawić, na co najmniej 2 godziny.
Na grzanki czosnkowe, tosty bagietki plastry aż ładnie polerowane. Na każdy z nich natrzeć pokrojony ząbek czosnku, lekko doprawić i posmarować oliwą z oliwek.
Zjedz mus z czerwonej papryki z łyżeczkami, czasami rozprowadzając go na grzankach czosnkowych.