Ugotuj książkę: letnie bułeczki z krewetkami i miętą

Ugotuj książkę: letnie bułeczki z krewetkami i miętą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów hor d ' oeuvre, więc dać gotować książkę: krewetki i mięta Lato Rolls spróbować. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 152 kalorie, 6G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Jeśli masz Tajskie chiles, okrągłe papierowe opakowania ryżowe, ogórek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 198 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Spicy Ranch Shrimp Rolls: A No Cook Summer Meal, Gotuj książkę: Małe letnie puddingi, oraz Gotuj książkę: pomidory wystrojone na lato.

Instrukcje

1
W średniej misce, połączyć sok z limonki, cukier, sos rybny, chile, i czosnek i mieszać, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z marchewką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
W razie potrzeby dodać ciepłą wodę do rozcieńczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
n duży garnek, doprowadzić 6 szklanek osolonej wody do wrzenia. Gotować makaron ryżowy, aż zmięknie, 2 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Odcedzić i spłukać zimną wodą. Otrząśnij nadmiar wody i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Rozłóż wilgotny czysty ręcznik na blacie. Napełnij patelnię gorącą wodą. (Trzymaj miskę gorącej wody obok patelni i ręcznika, ponieważ od czasu do czasu będziesz musiał uzupełnić patelnię wodą.) Ułóż wszystkie składniki w zasięgu ręki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Na patelni z gorącą wodą zanurz jeden arkusz papieru ryżowego, aby go całkowicie zwilżyć. Ustaw papier na wilgotnym ręczniku; papier ryżowy powinien natychmiast stać się miękki i giętki. Ułóż 2 kawałki krewetek w poziomej linii na dole trzeciej (2 1/2 cala od dołu i 1 cala z prawej strony) papieru ryżowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Umieść niewielką porcję makaronu ryżowego na krewetkach. Rozłóż trochę ogórka, marchewki i 4 do 5 liści mięty na makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
8
Umieścić jeden liść sałaty na liściach mięty. Złóż dolną połowę owijki z papieru ryżowego nad nadzieniem, jednocześnie używając palców, aby przycisnąć składniki. Złóż prawą stronę papieru ryżowego, aby dołączyć składniki na dole rolki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Delikatnie naciskając palcami na składniki, wsuń końce i delikatnie zwiń papier ryżowy ciasno, tworząc cylinder. Powtórz te kroki, aby Pozostałe sajgonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Podawać natychmiast z sosem zanurzeniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn