Ugotuj książkę: karczochy zapiekane z masłem anchois

Ugotuj książkę: karczochy zapiekane z masłem anchois
Ugotuj książkę: karczochy zapiekane z masłem anchois może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 238 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Jeśli masz sok z cytryny, ząbki czosnku, pietruszka z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: stek z masłem anchois, Gotuj książkę: Cannellini, Kapar, cytryna i Sardela Crostini, oraz Ugotuj książkę: karczochy alla Contadino dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej wszystkie ruszty dobrze naoliwionego grilla gazowego lub węglowego do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Połącz wszystkie składniki masła i odstaw
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3
Ostrożnie wyjmij patelnię z grilla. Używając łyżki, zgarnij rozmyte Dławiki z każdej z połówek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Przełożyć oczyszczone połówki na nową patelnię. Używając rąk lub pędzla, równomiernie, ale lekko, pokryj obie strony karczochów olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Umieść karczochy, pokrój stronę w dół, na ruszcie i grilluj, aż dobrze zaznaczone i lekko zwęglone, 2 do 3 minut. Odwróć i powtórz na drugiej stronie, grillowanie przez 2 do 3 minut. Jeszcze pocięte bokiem do góry, umieścić około 1/2 łyżki masła w każdej z zagłębień i pozostawić do stopienia. Wycisnąć sok z cytryny na wierzch i posypać natką pietruszki i fleur de sel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Wyjmij karczochy z grilla i ułóż na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn