Ugotuj książkę: Grillowana soczewica
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotować książkę: Grillowana soczewica spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 409 kalorii, 17g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.08 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony imbir, cebulę, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. 101 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: soczewica z pancettą, Gotuj książkę: podstawowe soczewica Francuska, oraz Ugotuj książkę: soczewica z prażonymi burakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz soczewicę, 4 szklanki wody i cały (obrany) ząbek czosnku w rondlu lub piekarniku holenderskim i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez 30 do 35 minut, aż soczewica są miękkie, ale nadal utrzymują swój kształt. Pod koniec gotowania dodać 1/2 łyżeczki soli.
Odcedzić soczewicę, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania, i wyrzucić ząbek czosnku.
Umyć i wysuszyć garnek używany do gotowania na wolnym ogniu soczewicy.
Rozgrzać oliwę w garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek mielony, i smażyć, aż miękkie i lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodać słodkie ziemniaki i gotować, aż zmiękną, 7 do 10 protokół.
Mieszać w cayenne i imbir. Następnie dodać ketchup, musztarda, brązowy cukier, ocet, sos Worcestershire, Jeśli za pomocą, a pozostałe 1 1/2 łyżeczki soli. Przynieś na wolnym ogniu.
Dodaj soczewicę i zarezerwowaną wodę do gotowania do garnka. Gotować na wolnym ogniu, aż sos pokryje soczewicę i mieszanina nie jest już zupy. Smak dla równowagi smaków, dodając więcej brązowego cukru lub octu, jeśli to konieczne.