Ugotuj książkę: doskonała ryba panierowana smażona na patelni

Gotuj książkę: doskonała ryba panierowana smażona na patelni to pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 62g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 699 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 4,47 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 38 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz świeże bułki tartej, sól morska i pieprz, kliny cytryny i gałązki pietruszki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Ugotuj książkę: Perfect Pot Roast, Ugotuj książkę: doskonały sos z indyka, oraz Jak gotować: Ovo-wegetariańska smażona panierka okra dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozbić jajka w dużej płytkiej misce, dodać mleko i dobrze ubić.
Rozłóż mąkę i okruchy w dwóch oddzielnych miseczkach lub talerzach na ciasto. Ustaw stojak z drutu na blasze do pieczenia.
Filety rybne przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Pogłębiać jeden filet w mące, podnieść go, strącić nadmiar mąki i umieścić filet w myciu jaj, upewniając się, że cały filet jest pokryty.
Wyjąć filet z mycia jaj, pozwalając nadmiar kapać; umieścić w okruchach. Delikatnie naciśnij okruchy na rybę po obu stronach, pokrywając ją całkowicie.
Przelej panierowany filet do regału chłodzącego; powtórz proces z pozostałymi filetami.
Umieść dobrze przyprawione 12-calowa Patelnia żeliwna na średnim ogniu; ciepło przez 5 minut.
Dodaj olej i masło do patelni.
Posyp kilka okruchów na patelnię, aby sprawdzić temperaturę-powinny skwierczeć, gdy trafią w tłuszcz. Opuść filety rybne na gorący tłuszcz, który powinien dotrzeć do połowy boków ryby. Gdy tylko okruchy zaczną ciemnieć, zmniejsz trochę ciepło. Kluczem jest nawet gotowanie, tak, że po włączeniu filety, są one idealne złoty brąz. Zajmie to około 3 do 4 minut na stronę; im grubsza ryba, tym wolniej należy ją gotować-w razie potrzeby nieco obniżyć temperaturę. Obrócić filety; gotować 3 do 4 minut więcej, aż złoty kolor.
Dodać trochę więcej oleju i masła do patelni, jeśli wydaje się suche.
Za pomocą szpatułki z rowkiem przenieś ryby na pojedyncze talerze lub talerz.
Podawać udekorowane cytrynowymi klinami i gałązkami pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.