Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,64 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 556 kalorii. Jeśli masz złote rodzynki, sodę oczyszczoną, buraki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Makowy Tort & Agrest Patch Cook Book Giveaway, Ugotuj książkę: zapiekanka z buraków, oraz Ugotuj książkę: zupa buraczana z fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 180°C (350°F). Lekko posmaruj prostokątną patelnię (8 x 4 cale [20 x 9 cm], zmierzoną na dole i głębokość 23/4 cala [7 cm]), a następnie ułóż dno papierem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i cynamon przesiać. Ubić olej i cukier w mikserze stojącym, aż dobrze się wymieszają, następnie wymieszać w żółtkach po kolei. Buraki zetrzeć grubo i złożyć do mieszanki, następnie dodać sok z cytryny, złote rodzynki i nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki
O Cukrze Cukierniczym
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Odmiany Grzybów
Może Dietetyczna śmietanka Sodowa
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
3
Mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia wsypać do mieszanki buraków i połączyć z małą prędkością.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze Cukierniczym
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
4
W oddzielnej czystej misce ubijamy białka aż będą lekkie i prawie sztywne. Delikatnie, ale dokładnie złożyć mieszankę buraków, używając dużej metalowej łyżki (Drewniana wybije powietrze).
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni i piec przez pięćdziesiąt do pięćdziesięciu pięciu minut, pokrywając wierzch kawałkiem folii aluminiowej po trzydziestu minutach. Test z szaszłykiem na doneness. Ciasto powinno być wilgotne wewnątrz, ale nie lepkie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Niech ciasto odpocząć na dobre dwadzieścia minut przed obracając go z jego patelni na stojaku chłodzenia drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Aby zrobić lukier: przesiać cukier cukierniczy do miski i dodać wystarczającą ilość soku z cytryny lub wody z kwiatu pomarańczy, aby uzyskać konsystencję, w której lukier będzie spływał po wierzchu ciasta i powoli maczał po bokach (około trzech łyżeczek do herbaty), mieszając, aby usunąć grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Skropić ciasto i rozsypać makiem. Odpoczynek na chwilę przed jedzeniem.