Ugotuj książkę: ciasto z nasion buraka

Ugotuj książkę: ciasto z nasion buraka
Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,64 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 556 kalorii. Jeśli masz złote rodzynki, sodę oczyszczoną, buraki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Makowy Tort & Agrest Patch Cook Book Giveaway, Ugotuj książkę: zapiekanka z buraków, oraz Ugotuj książkę: zupa buraczana z fetą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 180°C (350°F). Lekko posmaruj prostokątną patelnię (8 x 4 cale [20 x 9 cm], zmierzoną na dole i głębokość 23/4 cala [7 cm]), a następnie ułóż dno papierem do pieczenia. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i cynamon przesiać. Ubić olej i cukier w mikserze stojącym, aż dobrze się wymieszają, następnie wymieszać w żółtkach po kolei. Buraki zetrzeć grubo i złożyć do mieszanki, następnie dodać sok z cytryny, złote rodzynki i nasiona. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
3
Mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia wsypać do mieszanki buraków i połączyć z małą prędkością.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
4
W oddzielnej czystej misce ubijamy białka aż będą lekkie i prawie sztywne. Delikatnie, ale dokładnie złożyć mieszankę buraków, używając dużej metalowej łyżki (Drewniana wybije powietrze).
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni i piec przez pięćdziesiąt do pięćdziesięciu pięciu minut, pokrywając wierzch kawałkiem folii aluminiowej po trzydziestu minutach. Test z szaszłykiem na doneness. Ciasto powinno być wilgotne wewnątrz, ale nie lepkie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Niech ciasto odpocząć na dobre dwadzieścia minut przed obracając go z jego patelni na stojaku chłodzenia drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Aby zrobić lukier: przesiać cukier cukierniczy do miski i dodać wystarczającą ilość soku z cytryny lub wody z kwiatu pomarańczy, aby uzyskać konsystencję, w której lukier będzie spływał po wierzchu ciasta i powoli maczał po bokach (około trzech łyżeczek do herbaty), mieszając, aby usunąć grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Skropić ciasto i rozsypać makiem. Odpoczynek na chwilę przed jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn