Ugotuj książkę: chrupiąca smażona Okra
Ugotuj książkę: Crisp Fried Okra może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,93 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ocet winny, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj Książkę: Smażona Okra, Ugotuj książkę: boczek jabłkowy (lub gruszkowy) chrupiący, oraz Ugotuj Książkę: Miodowe Chrupiące Ciasto Jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 225 stopni.
Rozgrzać olej w 12-calowej żeliwnej patelni lub 3-quart emaliowanej żeliwnej zapiekance, aż temperatura na termometrze cukierkowym odczyta stopnie 375.
W dużej misce, ubij razem jajka i mleko, aż będą dobrze połączone, o 1 minutę. W średniej misce, przesiać mąkę kukurydzianą, mąkę, sól i pieprz razem dwa razy.
Dodać okra do mieszaniny jaj i wrzucić, aż będzie równomiernie pokryte. Rozrzucić połowę pogłębiarki na okrze i wrzucić do herbu. Rozrzuć pozostałą pogłębiarkę na okrze i wrzuć ponownie.
Przenieść około jednej trzeciej okra do oleju z łyżką szczelinową i smażyć partiami, obracając w razie potrzeby łyżką, aż plastry będą złote na całej powierzchni, około 2 minut na partię.
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść okra na talerz wyłożony podwójną grubością ręczników papierowych. Po wyssaniu, przenieść do ceramicznego naczynia, które dobrze trzyma ciepło i umieścić w piekarniku, aż będzie gotowy do podania.
W razie potrzeby okra z płatkami czerwonej papryki i solą morską, a gdy podasz, przełóż krążek octu pieprzowego wokół stołu.
- sprawia, że 2 filiżanki -
Czas: 2 minuty na przygotowanie, 24 godziny na schłodzenie
Lejkiem wlać ocet do krążka.
Dodaj chiles i użyć pałeczki lub uchwyt drewnianej łyżki zanurzyć je, jeśli to konieczne. Zakryć krążek i włożyć do lodówki. Ocet będzie dobrze podawać w ciągu 24 godzin i będzie przechowywać przez miesiące w lodówce.