Ugotuj książkę: boczek jabłkowy (lub gruszkowy) chrupiący
Gotować książkę: jabłko (lub gruszka) bekon Chrupki jest Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 545 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz złote rodzynki, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj Książkę: Miodowe Chrupiące Ciasto Jabłkowe, Ugotuj książkę: chrupiąca smażona Okra, oraz Gotuj książkę: Azjatycka Gruszka, Persimmon i sałatka migdałowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Bourbon zalać rodzynkami, dobrze wymieszać i odstawić do namoczenia na minimum 15 minut, na kilka godzin (dłużej jest w moim guście lepiej, ale jeśli zapomnisz zrobić to z wyprzedzeniem, krótszy czas będzie działał dobrze).
Boczek zagrzebać w 3/4 szklanki brązowego cukru i położyć na wyłożonej folią blasze do pieczenia z wargą.
Posypać pozostałym brązowym cukrem na wierzch.
Piec przez 20 minut lub do bardzo ciemnobrązowy, chrupiące i karmelizowane. Ostrożnie wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Podczas gotowania boczku pokrój owoce (skórkę) bezpośrednio na okrągłą patelnię o średnicy 9 cali. Po przykryciu dna patelni, posypać rodzynkami, a następnie dodać trochę bourbonu i cynamonu.
Dodaj kolejną warstwę owoców, a następnie pozostałe rodzynki i cynamon.
Posypać balans burbona na wierzchu i kropki z masłem. (Pokrojone owoce mogą układać się na wardze patelni, ale osiadają podczas pieczenia.)
Posypać kandyzowane plastry boczku na wierzchu.
Obniżyć temperaturę piekarnika do 191°.
Zrób streusel, łącząc masło, mąkę, sól i cukry w mikserze lub robocie spożywczym. Mieszanina powinna być krucha i nieco sucha.
Posypać wierzch mieszanki jabłek na patelni i lekko poklepać. Przejdź wokół krawędzi, naciskając streusel do owoców, aby uszczelnić.
Umieść naczynie w odkrytym piekarniku i piecz przez 30 do 40 minut, aż soki będą bulgotać po brzegach, a streusel będzie ładnie rumiany.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 15 minut.
Podawać na ciepło, z opcjonalnymi lodami lub lodami.